31 Aralık 2013 Salı

Valencia'da Ev Bulmak?


Kalktın geldin. Hoşgeldin. Erasmus ya da herhangi bir sebepten burdasın. Ev arayacaksın. Nasıl arayabilirsin? En kullanışlı yollar hangileridir? Neresi ucuzdur? Ortalama fiyatlar nelerdir? Bu sorular beynini kemiriyor. Nereden başlayacaksın bilemiyorsun. Korkma bebeğim ben burdayım.

1) Birincisi hangi bölgede oturmak senin için avantajlı önce bunu bulmamız gerek. Valencia'da öğrenciysen eğer, her öğrenci gibi ucuz ve öğrencilerin fazlaca bulunduğu bir yer olan Benimaclet bölgesini tercih etmeni öneririm. Çünkü Benimaclet nezihtir, temizdir, ucuzdur ve kendi içinde bir kültürü vardır. Hem okula hem de şehir merkezine yakındır.Valencia'nın Eskişehir'idir. Ama; yok abi benim param var ben serserilik peşindeyim diyorsan tamam git tut El Carmen'den.
İkisinin de ortası olsun ne Benimaclet ne El Carmen olsun diyorsan, iş değişir. El Carmen'den az Benimaclet'ten fazla öder La Saidia'da kalırsın. Ortalama fiyat olarak Benimaclet aylık 150€ civarındadır. El Carmen 250-280€ civarındadır. La Saidia ise 190€ civarındadır. Fatura dahil değil.

-E ama Cabanyal diye bi yer var deniz kıyısı çok da güzel ve ucuz gözüküyor. Okula da yakın! Orayı niye söylemiyorsun?
-Çünkü Cabanyal kentsel dönüşüm projesi yapılması için ölüme terkedildi. O yüzden bela, pislik ne varsa zamanla Cabanyal'de türedi. Senin iyiliğin için söylemiyorum canımın içi. Bi bildiğimiz var yani.

2) E tamam anladık da nereden bulalım emlakçıdan mı? Hayır bebeğim. Emlakçıya para yedirmeyeceksin asla. Websiteleri var bunun için, ziyadesiyle kullanışlı. Kendine bir hesap açacaksın ve beğendiğin evlere mesaj atacaksın.

http://www.pisocompartido.com

http://www.enalquiler.com

http://www.milanuncios.com

www.segundamano.es

www.pisos.com

3) Ben İspanyolca bilmiyorum o nolcak? Afedersin s.ke s.ke öğreneceksin bebeğim. Yoksa işin zor. Şimdiden senin için işine yarayacak birkaç kelime/cümle...Bu kıyağı da başkasına yapmam...:

Alquiler - Kiralamak
Vender - Satmak
Piso - Daire (Kat)
Gastos incluidos - Giderler dahil
Facturas - Faturalar
Luminoso - Aydınlık
Compañero/a - Ev arkadaşı (Compañer@ ya da compañera kadın ev arkadaşıdır, compañero erkek)
Buscar - Aramak
Compartir - Paylaşmak

 Hola! Buenos dias!
Estoy interesado en ese piso. Cuanto es la renta mensual y cuando puedo ver?

Merhaba! İyi günler
Bu daireyle ilgileniyorum. Aylık kirası ne kadar ve ne zaman görebilirim? 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder