5 Ocak 2014 Pazar

İspanya'da gezmek



İspanya içinde ucuz nasıl gezebiliriz sorusunu artık her yerde görür oldum.
Bu konuyla ilgili yazmam gerektiğine karar verdim.

Ryanair'e artık pek güven olmuyor. Gidişi ucuza bulsanız dönüş pahalıya denk geliyor bu sebeple alternatiflere bakmamız gerek.

Neyse, size önerebileceğim üç şık var:

1) Renfe: Renfe, İspanya'nın TCDD'sidir. Normalde ziyadesiyle kazık rakamlara tren bileti satarlar(48-75€ civarı) ancak eğer takviminiz belliyse ve daha vakit varsa; ucuza bilet kapatmanız mümkündür.(15€ civarı)
Bilenler bilir bu aynı Eskişehir-Ankara yüksek hızlı treninden bilet almak gibi birşey. İlk alanlardansanız her zaman daha ucuza alırsınız. Sona kalırsanız donakalırsınız.
El Corte Ingles kartı çıkarırsanız ayrıca ek indirim de yapıyor Renfe bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

2) Blablacar.es: Blablacar ziyadesiyle güzide, ziyadesiyle ekonomik bir seyahat oluşumudur. Kısaca özetlemek gerekirse planlı otostopçuluk diyebiliriz. Arabası olan bir şahıs eğer tek başına gidiyorsa daha ucuza gelsin diye insanlarla arabasını paylaşıyor. Fikir bundan ibaret.
E peki güvenli mi? Şahsen yaklaşık 10-11 defa blablacar sayesinde seyahat ettim, şu ana dek birşey olmadı. Güvenli diyebilirim. Aynı couchsurfing gibi; şoförünüzü iyi seçmelisiniz. Referansı olan güvenilir insanları tercih ederseniz, risk düşecektir.

3) Araba kiralamak: Eğer 4-5 kişilik bir arkadaş grubuysanız en mantıklı olan bu seçenek. Araba kiralama fiyatları İspanya'da ucuz. Benzin de ona keza. Paralı otobanları tercih etmezseniz geriye pek de birşey kalmıyor. Ancak otobandan gideceğim derseniz o da göçertir haberiniz olsun. 1 haftalık ortalama bir araç yaklaşık 190€ civarında. Kafabaşı beş kişiden hesaplarsak, 38€ eder. Bir hafta için bence makul bir fiyat.

Şimdi aranızdan otobüsü niye yazmadın diyenler olacaktır. ALSA.es sitesine girsinler bi baksınlar. Otobüsler BUZLU Seyahat kalitesinde ve ziyadesiyle pahalı. Sizin iyiliğiniz için yazmadım şekerler. Zaruri olmadıkça pek tercih etmeyin derim.

İyi yolculuklar canlar!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder